Aantal personen: 4
250 gr biefstuk of bieflapjes
1 theelepel mosterd
1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
2 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel oregano
zout, peper
1 rijpe avocado
2 tomaten
1 kropje lollo rosso
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 dl abrikozen-sinaasappeldrank
zout, peper
Snijd de biefstuk of bieflapjes in dunne plakjes.
Roer de mosterd, de bruine suiker, het paprikapoeder, de oregano en naar
smaak zout en peper door elkaar en schep de biefreepjes erdoor.
Laat ze zo ± 15 minuten staan.
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd de tomaten elk in 8 partjes.
Was de lollo rosso, dep de bladeren goed droog en snijd ze in reepjes.
Verdeel de lollo rosso over de borden en leg er de plakjes avocado en de
partjes tomaat op.
Verhit in een koekepan 1 eetlepel olie, bak de reepjes vlees al
omscheppend op hoog vuur snel bruin en verdeel ze over de salade op de
borden.
Roer de azijn en de abrikozendrank door het bakvet, klop er de rest van de
olie door en schenk het sausje over de salade.
Lekker met stokbrood.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |